Kranio-Sakral terapi, Kraniosakral terapi, KST, Organmassage, Rolfing, Tensegrity, Ida p. Rolf Metode Til Forsiden Sitemap Send os en mail Til forsiden
Dansk version English version

Gentag kurser som medhjælper?

Du optjener 25% til andet kursus. Kontakt os i administrationen.

Se eksamensdatoer her!

Du kan tilmelde dig her og får senere besked om tidspunkt.

Opstart af holdforløb

Der er opstart af holdforløb både Silkeborg og København.
Læs mere her

Klinik i København og Silkeborg

Behandlinger, der hjælper på stress, hovedpine, rygsmerter, kæbespændinger, piskesmæld, motorik og indlæring hos børn.
Mere info

Kursusprogram for 2014

Her programmet for 2014. Klik her!

Uddannelse til Ida P. Rolf Terapeut

Et nyt hold Rolf terapeuter er netop færdiguddannet og i 2015 starter uddannelse op igen. Ønsker du at deltager, så skriv dig op på listen og vi kontakter dig med mere info.

Grunduddannelse og videregående uddannelse indenfor KST

Læs mere her

Seneste nyhedsbrev

Læs de mange gode nyheder og tiltag i vores nyhedsbrev.
Klik her

Udlejning af kursuslokaler i Silkeborg

Mangler du/I et sted at afholde kursus/foredrag.
Læs mere her

Autisme, Aspergers syndrom og KST

Er det muligt at kurere autisme, aspergers syndrom,
indlærings-
vanskeligheder med "hands on"
behandlinger (Fransk Kranio-Sacral Terapi)?

Se video interviews på engelsk - Klik her

Klinikken i København

Se behandlerne og hvad de tilbyder: Klik her!

Klinikken i Silkeborg

Se behandlerne og hvad de tilbyder: Klik her

Nakke og piskesmæld

Et piskesmæld betyder for mange mennesker et afgørende vendepunkt i deres liv – deres livsbane ændrer simpelthen retning. De oplever – måske for allerførste gang – kroppen sætte sig i førersædet, mens intellektet og det rationelle hoved pludselig er forvist til det sekundære passagersæde.

Mange forskelligartede symptomer gør deres indtog – ofte tilsyneladende uden sammenhæng og mening, og den etablerede lægeverden synes heller ikke at kunne udskrive nøglen – hverken i form af piller eller behandling.
Listen af symptomer forekommer endeløs – hovedpine, svimmelhed, træthed, kæbespændinger, nakkesmerter, søvnbesvær, koncentrationsbesvær, fordøjelsesproblemer, frustration, synsændringer og hukommelsesbesvær er blandt de hyppigste. Og hvad værre er – ofte er ALLE disse symptomer til stede samtidigt!

Et piskesmæld har næsten altid store sociale konsekvenser – den lidt uhåndgribelige diagnose er ofte svær at håndtere, for såvel den piskesmældsramte som for dennes omgivelser. Et piskesmæld kan ikke lægges i gips og derved synliggøres – tværtimod er der som regel overhovedet ingenting at se, og omgivelserne har – forståeligt nok – svært ved at begribe det levende helvede, som findes bag de trætte øjne. En typisk piskesmældsramt vil ofte bytte sin symptomsamling med enhver tænkelig gipsliggørelse!

Helt centralt i behandlingen af et piskesmæld er den blide berøring – den alene kan afgøre, om behandlingen bliver en succes. Nervesystemet hos en piskesmældsramt er næsten altid ”stresset op” – det er, som om kroppen/nervesystemet stadig befinder sig i en ekstrem alarmtilstand. For overhovedet at have chancen for at hjælpe kroppen tilbage i ro, må vi respektere denne alarmtilstand – vi må møde kroppen, hvor den er! Belønningen for den blide berøring falder ofte i allerførste behandling – vi ”får lov” at nå strukturer, som ellers har været urørlige for andre. Vævet kan simpelthen mærke, at det ikke længere skal passe på – det sænker sine parader, og vender derved stille og roligt tilbage til bevægelse, til liv.

Mange piskesmældsramte bliver ofte dybt forundrede over den fantastiske/”mirakuløse” virkning, som denne elegante protokol har. Typisk har de prøvet en del andre behandlingsmetoder, men har aldrig rigtigt oplevet blivende forandringer. Og pludselig ligger de så under et par næsten umærkelige hænder, og deres symptomer ”bliver væk”.

Hvordan kan det være? Èn af behandlingens helt store forcer er det indgående kendskab til nervesystemet. Kranio-Sakral Terapiens måde at arbejde med det autonome nervesystem er helt unik. F.eks. betyder en afklemt Vagus-nerve et stresset nervesystem – så hjælper det altså ikke at massere nakken. Kroppen kan ganske enkelt ikke tage imod behandling, hvis ikke nervesystemet først er bragt i rimelig balance – faktisk vil den ofte i sin alarmerede tilstand opleve massage som yderligere stress. Derfor er re-balanceringen af nervesystemet et vigtigt element i kurset – dèt er hemmeligheden bag Kranio-Sakral Terapiens store succes med behandling af piskesmæld!


Send os en mail