Kranio-Sakral terapi, Kraniosakral terapi, KST, Organmassage, Rolfing, Tensegrity, Ida p. Rolf Metode Til Forsiden Sitemap Send os en mail Til forsiden
Dansk version English version

Gentag kurser som medhjælper?

Du optjener 25% til andet kursus. Kontakt os i administrationen.

Se eksamensdatoer her!

Du kan tilmelde dig her og får senere besked om tidspunkt.

Opstart af holdforløb

Der er opstart af holdforløb både Silkeborg og København.
Læs mere her

Klinik i København og Silkeborg

Behandlinger, der hjælper på stress, hovedpine, rygsmerter, kæbespændinger, piskesmæld, motorik og indlæring hos børn.
Mere info

Kursusprogram for 2014

Her programmet for 2014. Klik her!

Uddannelse til Ida P. Rolf Terapeut

Et nyt hold Rolf terapeuter er netop færdiguddannet og i 2015 starter uddannelse op igen. Ønsker du at deltager, så skriv dig op på listen og vi kontakter dig med mere info.

Grunduddannelse og videregående uddannelse indenfor KST

Læs mere her

Seneste nyhedsbrev

Læs de mange gode nyheder og tiltag i vores nyhedsbrev.
Klik her

Udlejning af kursuslokaler i Silkeborg

Mangler du/I et sted at afholde kursus/foredrag.
Læs mere her

Autisme, Aspergers syndrom og KST

Er det muligt at kurere autisme, aspergers syndrom,
indlærings-
vanskeligheder med "hands on"
behandlinger (Fransk Kranio-Sacral Terapi)?

Se video interviews på engelsk - Klik her

Klinikken i København

Se behandlerne og hvad de tilbyder: Klik her!

Klinikken i Silkeborg

Se behandlerne og hvad de tilbyder: Klik her

Tensegrity

Helhedsbehandling og traumarelease

En behandling med tensegrity er ideel til at løsne spændinger i musklerne, smerter i leddene og stivhed i bevægelserne. Tensegrity giver dig en fornemmelse af velvære, en forøgelse af fleksibilitet og en fornyelse i hele muskel-skelet-systemet.

Tensegrity er en blid, behagelig og omfattende åbning af alle led i din krop.

Spændingsmønstre i muskel-skelet-systemet stammer fra gentagende bevægelser, vores vante følelsesudtryk (kropssprog) og/eller traumer. Tensegrity er suverænt til at afdække hvor det fysiske spændingscenter fra et trauma sidder.

Tensegrity løsner kroniske spændinger

Muskler og bindevæv binder vores knogler sammen. Muskelspændinger trækker leddene sammen i kompression. Hvad der er unikt og effekt­fuldt med tensegrity er, at terapeuten ikke bare arbejder med at mobilisere ét led ad gangen, men løsner leddene i sammenhæng i hele kroppen fra top til tå i ét greb.
Når terapeuten med et fast, men minimalt tryk, lægger et lille stræk i en præcis retning, vil ligamenterne give efter, musklerne slappe af og leddet åbne sig.

Tensegrity åbner for energien i kroppen

Selv om man arbejder gennem en fysisk kontakt og påvirker bindevævssystemet, finder jeg, at Tensegrity er en af de mest direkte, effektive og fantasifulde måder at arbejde med kroppens biofysiske energier.

Tensegrity som traumaløsende teknik

Hvis vi bliver udsat for et trauma fra et fald, et slag, et følelsesmæssigt chok eller en alt for hurtig bevægelse (piskesmæld), vil det bevæge sig som en bølge gennem kroppen.

Et trauma kan komme ind i kroppen et sted, og sætte sig fast et andet sted. Chokbølgen bevæger sig gennem et led hvis leddet er afslappet.
Men hvis leddet er fastlåst, kan bølgen ikke gå videre, og al den indkommende kraft sætter sig i det allerede overbelastede led. På denne måde vil alle livets belastninger ophobe sig de 4-5 steder hvor vi har fået vores første fastlåsninger.

Når vi bevæger kroppen, skal der være et naturligt ”flow” i bevægelserne. Men ”flowet” bliver afbrudt, når det støder på en af disse forhindringer.

Som ung lægger man ikke meget mærke til disse steder med opsamlede spændinger. Når man bliver ældre, mærker vi ofte smerterne og stivheden. Når man bliver gammel trækker disse steder sig sammen, og man bliver krumbøjet - man bliver foroverbøjet, halter lidt og har vejrtrækningsbesvær. Til sidst har man svært ved at gå og mister balancen. Eftervirkninger fra fald er den hyppigste årsag til dødsfald hos ældre mennesker.

At lære Tensegrity

Tensegrity er lige til at komme i gang med. Du vil opleve at det er sjovt at lære denne form for behandling.

På den ene side er det enkelt, kræver ikke kendskab til anatomi eller andre former for kropsbehandling.

På den anden side for selv den mest erfarne kropsterapeut vil det øge forståelsen for kroppens struktur som et energi/informations-system. Med tensegrity i din værktøjskasse bliver alt det, du kan i forvejen, hævet i kvalitet, præcision og effektivitet. Desuden vil du lære at finde og frigøre kernepunktet i traumer. Du vil også lære ”bone bending,” der tillader de enkelte knogler, som var deformerede af kroniske spændinger, at blive gendannede i deres optimale form.

Tensegrity er den anatomiske model for det elastiske energisystem mellem de stive elementer (knogler) og de elastiske (ledbånd og musklerne). Tensegrity strukturen bærer alle andre biofysiske energisystemer i kroppen.

Denne tegning af tensegrity-systemet hos en hare, blev skabt ved at erstatte hver muskel med en lige linje.


Biomekanisk og Energetisk Tensegrity - Silkeborg
Silkeborg

Tensegrity beskriver loven om sammentrækning og udspænding og hvordan disse to kræfter i samklang udøver en fantastisk kraft, stabilitet og fleksibilitet. ...læs mere her

7. Okt

Biomekanisk og Energetisk Tensegrity - København
København K

Tensegrity beskriver loven om sammentrækning og udspænding og hvordan disse to kræfter i samklang udøver en fantastisk kraft, stabilitet og fleksibilitet. ...læs mere her

5. Maj 2015

Biomekanisk og Energetisk Tensegrity - Silkeborg
Silkeborg

Tensegrity beskriver loven om sammentrækning og udspænding og hvordan disse to kræfter i samklang udøver en fantastisk kraft, stabilitet og fleksibilitet. ...læs mere her

23. Nov 2015

Send os en mail